ΜΕΛΑΣΜΑ

Το µέλασμα (πανάδες) εμφανίζεται σαν «λεκέδες» στο δέρμα, ανοιχτότερου ή σκουρότερου καφέ χρώματος.

Το µέγεθός τους µπορεί να κυμαίνεται από µικρή σκούρα κηλίδα, µέχριµια μεγάληδυσχρωμία που καλύπτει σχεδόν όλο το πρόσωπο.

Εµφανίζονται συχνότερα στο μέτωπο, στα μάγουλα, στη µύτη, στο σαγόνι και πολύ συχνά στο άνω χείλος.

Το µέλασµα είναι µια χρόνια βλάβη µε περιοδικές υφέσεις και εξάρσεις. Συνήθως επιδεινώνεται τους καλοκαιρινούς µήνες.

Όπως η εµφάνιση του µελάσµατος είναι αργή, έτσι και η θεραπεία φαίνεται επίσης να καθυστερεί.

Η σταδιακή εξαφάνιση των κηλίδων βασίζεται στο σωστό θεραπευτικό σχήµα, διαφορετικό για κάθε τύπο δέρµατος.

Αντιμετώπιση

  • Ειδικές λευκαντικές αλοιφές. Η υδροκινόνη είναι µια συνηθισµένη ουσία στη θεραπεία του µελάσµατος. Επιδρά µε εξειδικευµένο µηχανισµό, αναστέλλοντας την παραγωγή µελανίνης στο δέρµα. Μπορεί να είναι σε µορφήκρέµας, λοσιόν, ζελέ ή υγρού. .
  • Οξέα φρούτων (AHA). Η εφαρμογή τους γίνεται από αισθητικούς και δερματολόγους. Η αισθητικός απλώνει στο πρόσωπο την ειδική αμπούλα με μία μπατονέτα, προσέχοντας την περιοχή των ματιών, και μέσα σε ελάχιστο χρόνο την αφαιρεί. Η θεραπεία γίνεται μόνο τους χειμερινούς μήνες και μετά την θεραπεία πρέπει να χρησιμοποιούμε αντιηλιακό για την αποφυγή δυσχρωμιών.
  • Φωτοανάπλαση με laser. Γίνεται από ειδικό γιατρό-δερματολόγο. Η διασικασία διαρκεί περίπου 10-15′ – και στα σημεία όπου εφαρμόζεται το laser δημιουργείται μικρό έγκαυμα το οποίο επουλώνεται μέσα σε μερικές ημέρες. Στις περισσότερες περιπτώσεις είναι αναγκαία η συνδυαστική θεραπεία µε λευκαντικές φαρµακευτικές ουσίες. Το αντηλιακό θα είναι ο μόνιμος “σύντροφός” μας μετά την θεραπεία γιατί χωρίς αυτό το πρόβλημα θα ξαναεμφανιστεί. Επίσης, χορηγούνται αντιβιοτικές αλοιφές.
  • ∆ερμοαπόξεση. Στην περίπτωση αυτή χρησιµοποιούνται ειδικά µηχανήµατα, όπου ανάλογα πάλι τη βλάβη µπορούµε να προκαλέσουµε µίκρο ή µάκρο απολέπιση. Έτσι λοιπόν τη µέθοδο αυτή µπορούµε να την υποδιαιρέσουµε σε µικροδερµοάποξεση ή µακροδερµοαπόξεση. Όπως και στα peelings έτσι και στην δερµοαπόξεσηεπιτυγχάνουµε απολέπιση και αναγέννηση της επιδερµίδας. Πρέπει όµως να γνωρίζουµε ότι όσο πιο βαθιά είναι η βλάβη τόσο πιο δυνατή θα είναι η απολέπιση και η πιθανότητα να εµφανιστούν επιπλοκές, όπως ερεθισµός, κοκκίνισµα, ξεφλούδισµα ή ακόµα και πιο έντονες αντιδράσεις. Σε κάποιες περιπτώσεις, συνήθως σκουρόχρωµουδέρµατος, είναι πιθανή ακόµα και η µεταγενέστερη επιδείνωση της βλάβης.
  • Απολεπιστικές θεραπείες

Οι θεραπείες αυτές γίνονται στο ιατρείο και θα χρειαστούν µια ή περισσότερες συνεδρίες ανάλογα τη βλάβη. Θα µπορούσαµε να χωρίσουµε τις θεραπείες αυτές σε δύο κατηγορίες.

Τα peelings, για τα οποία χρησιµοποιούµε σαλικυλικό, γλυκολικό και τριχλωροξικό οξύ. Η επιλογή της ουσίας θα εξαρτηθεί από τον φωτότυπο του ασθενούς, δηλαδή το χρώµα του δέρµατός του και τον τύπο του µελάσµατος.

ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

Kαθημερινά:  10:00 - 21:00
 -----------------------
Κατόπιν ραντεβού
 

 

NEWSLETTER

Κάντε εγγραφή στο Newsletter μας, για να ενημερώνεστε για τα τελευταία μας νέα, άρθρα και δημοσιεύσεις.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

  Πολυτεχνειου 25
 Νεο Ηρακλειο Αττικης,14122
 2ος οροφος, πλησιον σταθμου ΗΣΑΠ Ηρακλειου

  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

  210 2835102

  694 7898934